GEOGRAFSKI POLOŽAJ EVROPE

Dobro dosli u novo poglavlje, do kraja skolske godine bavicemo se Evropom. Dragi moji, spremite atlase i neme karte, i zapisujte lekcije. Posle nekoliko lekcija iz Evrope bice kontrolni test u nemim kartama (vezbanke), a to cu vam svakako najaviti kad bude. Lekciju prepisati u sveske – ne saljite mi mail sa slikanim lekcijama. GEOGRAFSKIContinue reading “GEOGRAFSKI POLOŽAJ EVROPE”

PRIVREDA I SVAKODNEVNI ŽIVOT SREDNJOVEKOVNE SRBIJE

Шестаци, у прилогу је лекција предвиђена за ову недељу.   Поздрав, наставница Тамара ПРИВРЕДА И СВАКОДНЕВНИ ЖИВОТ СРЕДЊОВЕКОВНЕ СРБИЈЕ Земљорадња и сточарство Основна привредна грана у средњовековној Србији била је пољопривреда. Узгајаче су се житарице: пшеница, јечам,раж овас и просо, воће и поврће; лан и конопља од индустријских биљака. Велик изначај имао је гајење винове лозе.Continue reading “PRIVREDA I SVAKODNEVNI ŽIVOT SREDNJOVEKOVNE SRBIJE”

PROVERA ZNANJA

Поштована децо, ове недеље ћете добити само један мејл од мене јер и да идемо у школу имали бисмо само два часа. Биће подужи, па читајте пажљиво јер вам дајем упутство и шта ћете радити преко распуста. Прво, задатак за ову недељу. На телевизији ћете моћи да погледате предавање о плусквамперфекту и глаголским облицима уContinue reading “PROVERA ZNANJA”

Design a site like this with WordPress.com
Get started