O TESTU IZ ENGLESKOG

Draga deco, nadam se da ste danas pratili čas engleskog jezika na RTS 3 kanalu „Were you having fun cooking last week?“ gde ste imali kratku vežbu da ispravite pogrešne reči u datoj rečenici, zatim ste obnovili Articles (Članovi) koje smo radili prošle godine (osnovne stvari) i Past simple i Past continuous tense. Sve vežbeContinue reading “O TESTU IZ ENGLESKOG”

OBAVEŠTENJE OD RAZREDNE

Драга децо и поштовани родитељи, знам да смо се договорили да вам не шаљем мејлове после 16h, али добила сам информацију од наставнице енглеског о контролној вежби коју је најавила, па је битно да вас о њој обавестим како вам не бих слала поруке у време празника. Контролна вежба ће бити у уторак 21.4. у време када нематеContinue reading “OBAVEŠTENJE OD RAZREDNE”

SRPSKA SREDNJEVEKOVNA UMETNOST

Српска средњовековна уметност је везана за појаву хришћанства и ширење православне вере. Тако настају и највећа уметничка дела, цркве и манастири. Крајем 13. и током 14. века одликују их заједничке особине. Цркве имају једну или до пет купола. Унутрашњи зидови осликани су фрескама. Најзначајније цркве овог периода су су Хиландар, Грачаница, Богородица Љевишка. У КраљевојContinue reading “SRPSKA SREDNJEVEKOVNA UMETNOST”

PROVERA ZNANJA – EKOLOŠKI FAKTORI

У прилогу вам шаљем и листу са прикупљеним домаћим задацима. Добићете смајлије и у дневнику, а када прикупите три смајлија и петице за досадашњи труд и ангажовање. Неки мејлови изгледа нису стигли и ако видите да вам неки смајли недостаје молим вас да ми опет пошаљете то што се наводи. Код већине недостаје провера знањаContinue reading “PROVERA ZNANJA – EKOLOŠKI FAKTORI”

PRIRODNA I VEŠTAČKA SELEKCIJA

Драги шестаци, у наставку имате лекцију „Природна и вештачка селекција“ коју сте прошле недеље гледали на телевизији. Потребно је да је препишете у свеске. Немојте ми слати преписану лекцију овог пута! Прочитајте је, наравно и у уџбенику и урадите вежбице у оквиру лекције.               Завршили смо још једно поглавље – „Наслеђивање и еволуција“, па урадите и проверуContinue reading “PRIRODNA I VEŠTAČKA SELEKCIJA”

OBAVEŠTENJE OD RAZREDNE

Драга децо и поштовани родитељи, надам се да сте сви добро и да сте се до сада већ уходали у овом новом начину рада. Као што сте приметили, наставници су кренули са првим оценама. За почетак ће то углавном бити добре оцене да би се стимулисала деца која раде, али препорука је  да ускоро почнеContinue reading “OBAVEŠTENJE OD RAZREDNE”

VEŽBE JAČANJA MIŠIĆA TRBUHA I LEĐA

НЕДЕЉА ОД 13.04.2020. ДО 16.04.2020. Физичко и здравствено васпитање 9. ТЕМАТСКА ЈЕДИНИЦА – Вежбе јачања мишића трбуха и леђа 10. ТЕМАТСКА ЈЕДИНИЦА – Кардио загревање у кућним условима Обавезно физичко васпитање 4. ТЕМАТСКА ЈЕДИНИЦА – Вежбе истезања након вежбања

Design a site like this with WordPress.com
Get started